פרספקס שקוף
מאז גילויו בתחילת המאה ה- 20, הפרספקס הפך לבין החומרים השימושיים והנפוצים ביותר בעולם, המשחק תפקיד חשוב כמעט בכל תעשייה שאתם יכולים להעלות על הדעת. עמידותו לחום ולשבירה, עלותו הזולה, והנוחות בעיצובו הופכים כולם את הפרספקס לחומר אידיאלי עבור מגוון אדיר של שימושים, וכן לתחליף נהדר לזכוכית.
המאמר בשיתוף עיריית נווה פריצקי – https://navehparitzky.co.il/
בשל דמיונו הרחב של הפרספקס השקוף לזכוכית, תעשיות רבות עברו להשתמש בו במקום זכוכית. בעוד שזכוכית קשה יותר לעבד, וכן תמיד קיימת סכנה של שבירה, הפרספקס הינו עמיד ביותר, ותכונותיו הכימיות מאפשרות את עיבודו לכל צורה אפשרית.
תכונות הפרספקס:
הפרספקס, הנקרא גם בשמות זכוכית אקרילית, PMMA ופלקסיגלאס, מותך בטמפרטורה נמוכה יחסית של כ- 140 מעלות צלזיוס. את החומר המותך ניתן להכניס לתבניות בצורות שונות הנותנות לחומר את צורתו הסופית. צפיפות הפרספקס הינה כמחצית מזו של זכוכית, מה שהופך אותו לחומר קל בהרבה. כמו כן, ההרכב הכימי של הפרספקס נותן לו גמישות ועמידות רבה בהרבה מזו של הזכוכית, וכן יכולת העברת אור וסינון קרינה אולטרה-סגולה.
שימושים עיקריים לפרספקס שקוף:
– חלונות וחיפויים: את הפרספקס אנו מוצאים בחיינו כמעט בכל יום בתור חיפוי מסוים, החל משמשות של מטוסי קרב, דרך אקווריומים ועד למחיצות בדלפקי שירות אותן הכרנו היטב בתקופת הקורונה.
– קופסאות: סביר להניח שקופסאות הפלסטיק בהן אתם משתמשים כשאתם אורזים אוכל של סבתא או כשאתם לוקחים פירות לים עשויים מפרספקס שקוף. בזכות תכונותיו, ניתן לייצר קופסאות פרספקס שקופות בכל גודל וצורה שתרצו.
– שילוט ועיצוב: הפרספקס משמש כחומר הנפוץ ביותר לכיסוי שלטים שונים וכן כמסגרות של תמונות פרסומיות בכל העולם. העלות הזולה של הפרספקס אף הופכת אותו לחומר אידיאלי עבור עיצוב פלסטי אומנותי.
כותב במגזין העסקים פרספקס – אין להתייחס לנאמר כהמלצה או ייעוץ